Новий орендар має представити концепцію розвитку кінотеатру ''Київ'' — Плехова

Новий орендар має представити концепцію розвитку кінотеатру ''Київ'' — Плехова

Новий орендар має представити концепцію розвитку кінотеатру ''Київ''. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень'' повідомила заступниця директора КП ''Київкінофільм'' Ірина Плехова, прокоментувавши ситуацію, що склалася довкола кінотеатру.
 
Ведучий:
 
Роман Коляда
 
"З кінця минулого року змінилися певні положення про оренду комунальних приміщень. Фактично балансоутримувачами мають бути не орендарі, а ті відомчі структури, які в межах своєї компетенції мають слідкувати за тим, щоб цільове призначення лишилося, щоб у цьому разі було підписано охоронний договір як пам'ятки архітектури, тому що приміщення кінотеатру ''Київ'' з 2008 року наказом Міністерства культури визнано пам'яткою архітектури", — Ірина Плехова.
 
Ірина Плехова зауважила, що приміщення кінотеатру ''Київ'' передано на баланс КП "Київкінофільм", і тому мав відбутися інвентаризаційний процес та обстеження приміщення.
 
''З квітня наказом Держмайна приміщення передали нам на баланс, і мав відбутися інвентаризаційний процес та обстеження приміщення. Аби підписати договір, який з 2008 року колишній орендар підписував. Цей той охоронний договір, який фактично упереджує перепланування у пам'ятці архітектури, обумовлює належний стан комунікаційних систем, вентиляційних систем, пожежної охорони тощо'', — сказала вона.
 
Плехова також зауважила, що договір оренди попереднього власника сплив, і немає підстав для його перебування на території кінотеатру.
 
"Виявлено, що технічний паспорт не відповідав дійсності. Така комісія у складі Держмайна і КП ‘’Київкінофільм’’ як балансоутримувача проходила двічі. І нас справді не допустили до жодного приміщення. Сказали, що "у нас триває суд". Договір оренди попереднього власника сплив 4 січня 2019 року. Колишній орендар має право подати до суду і оскаржити, якщо йому здається, що рішення про конкурсну процедуру, про те, що неправильно відбувалася процесуальна складова щодо нових орендарів. Якщо термін оренди сплив, то на якій підставі він там перебуває? Протягом цих півроку неодноразово і КМДА, і Держмайно намагалися вмовити сісти за стіл перемовин. Але ця ситуація не могла тривати безкінечно. Як ви підписували з партнерами договори, якщо фактично триває суд і незаконність рішення КМДА не встановлена судом", — прокоментувала вона.
 
Плехова наголосила, що майбутній орендар має представити концепцію розвитку кінотеатру після того, як отримає доступ до приміщення.
 
''Відповідно до договору, який підписав майбутній орендар, є дуже важлива річ: протягом 30 днів після того, як вони зайдуть у приміщення, має бути представлена концепція розвитку кінотеатру, де має теж відбутися обговорення. Оскільки під час тендеру вже було прописано цільове призначення, фестивальні напрямки, інклюзивність просторів'', — додала вона.
 

Нагадаємо, 7 червня керівництво кінотеатру "Київ" заявило про рейдерське захоплення. Натомість у КМДА стверджують, що протягом квітня-травня колишній орендодавець ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр "Київ" незаконно перешкоджав у доступі до будівлі кінотеатру задля обстеження, а 7 червня в кінотеатрі все-таки почали інвентаризацію.

Згодом у КМДА заявили, що "Місто разом із правоохоронцями зупинило спробу незаконного захоплення кінотеатру. Колишній орендар, приватна компанія ТОВ "Культурний центр "Кінотеатр "Київ", за підтримки невстановлених осіб намагався залишити в своєму керуванні будівлю". 

15 квітня у конкурсі на оренду приміщення кінотеатру "Київ" перемогло ТОВ "Сінема-Центр" із пропозицією у понад 2 мільйона гривень на місяць без ПДВ. За даними КМДА, попередній орендар сплачував 47 тисяч гривень на місяць за оренду приміщення кінотеатру. Термін дії договору оренди становить 10 років.

Прослухати повну версію.

На фото  Ірина Плехова

Останні новини
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
Військове кладовище почнуть будувати у середині червня – в.о. Міністра у справах ветеранів
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Єдині вікна" у ЦНАПах, єКабінет, реабілітація та інструменти для розвитку – Порхун про нову ветеранську політику
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
"Це не телешоу, не боротьба за популярність... Це реальні люди з реальними історіями", – Мстислав Чернов
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
Катерина Радченко: Мета нашого проєкту — порушити глобальну тишу
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
У межах Чорного моря має активніше діяти НАТО — Риженко
Новини по темі
Збиття російських ракет в українському небі для правомірного захисту не є нападом на РФ ― Гопко
Окупанти втрачають 50-70% техніки ― комбат Федоренко про битву за Часів Яр
Санкції ЄС проти Фрідмана та Авена залишилися ― юристка
На Близькому Сході ненависть довга, але війни короткі — Семенюк про конфлікт Ірану та Ізраїлю
Після знищення "Москви" Україна повернула контроль над цивільним судноплавством — Плетенчук