Керівництву країни потрібно визначитися, чи глава СБУ є політичною посадою ─ Старіков

Керівництву країни потрібно визначитися, чи глава СБУ є політичною посадою ─ Старіков

Керівництву країни потрібно визначитися, чи глава Служби безпеки України є політичною посадою. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" повідомив полковник запасу контррозвідки СБУ Олег Старіков
 
Ведучий: 
 
Роман Коляда 
 
"Відповідно до політичної логіки у президента є квоти, за якими він або особисто призначає, або рекомендує кандидатуру парламенту, який потім її затверджує.  Це стосується і посад голови Служби безпеки України, міністра оборони, генпрокурора", ─ зазначив Олег Старіков. 
 
Старіков зауважив, що керівництву країни потрібно визначитися, чи глава СБУ є політичною посадою.
 
"Якби не було політичного протистояння, і Василь Грицак пішов би з посади, а призначили би Баканова, який є,  то це було б політичним призначенням. Керівництву країни потрібно визначитися, які посади є політичними, а які такими не є. Якщо ця посада голови СБУ не є політичною, то її мають отримувати професіонали”, ─ сказав він. 
 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 30 травня вніс до Верховної Ради України подання про звільнення з посади міністра закордонних справ України Павла Клімкіна, Степана Полторака — з посади міністра оборони України, а також Василя Грицака з посади Голови Служби безпеки України. Також зазначається, що в Адміністрації президента готуються матеріали на звільнення Юрія Луценка з посади Генерального прокурора України.

Під час урочистого засідання з приводу інавгурації Володимир Зеленський попросив Верховну Раду звільнити з посад голову Служби безпеки України Василя Грицака, генерального прокурора України Юрія Луценка та міністра оборони України Степана Полторака.

Раніше повідомлялося, що голова Служби безпеки України Василь Грицак 20 травня заявив, що він, усі його заступники та члени команди подадуть на розгляд новообраному президенту Володимиру Зеленському рапорти про своє звільнення.

Крім того, 22 травня Іван Баканов був призначений першим заступником голови Служби безпеки України. 

Прослухати повну версію.

Фото: facebook СБУ