Баришівський райсуд відсторонив Катерину Рожкову від виконання обов'язків у НБУ

Баришівський райсуд відсторонив Катерину Рожкову від виконання обов'язків у НБУ

Баришівський райсуд Київської області ухвалив рішення заборонити заступниці голови Національного банку України Катерині Рожковій брати участь у засіданнях правління НБУ та виконувати покладені на неї обов’язки.

Про це сьогодні повідомила пресслужба Нацбанку, посилаючись на лист, у якому йдеться про ухвалення відповідного рішення суду.

Зокрема, до Національного банку надійшов лист від фізичної особи, зі змісту якого вбачається, що 11 червня Баришівський районний суд Київської області нібито ухвалив рішення про заборону Катерині Рожковій брати участь у засіданнях Правління та виконувати покладені на неї посадові обов’язки.

Водночас жодної відповідної ухвали суду не міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень та, відповідно, Національний банк не отримував її від суду, запевняють в установі. 

“Відповідно до процесуального кодексу ухвала суду підлягає виконанню негайно, тобто одразу після отримання. Проте наразі ми ані отримували, ані не були присутні при винесенні будь-якої ухвали про заборону членам правління Національного банку здійснювати свої повноваження. Тому ми не можемо стверджувати, що інформація про наявність відповідної ухвали відповідає дійсності”, — повідомив начальник управління претензійно-позовної діяльності юридичного департаменту НБУ Віктор Григорчук.

У Національному банку зазначили, що без отримання ухвали суду виконувати відповідне рішення не будуть. А якщо рішення суд дійсно ухвалив, то його оскаржать у порядку апеляції та не виключають звернення до правоохоронців зі скаргою на незаконність таких дій.

Нагадаємо, Баришівський районний суд днями виніс ухвалу, про призупинення дії ліцензії укаїнського лоукостера SkyUp за скаргою громадянина, який ніколи не купував квитків компанії. Авіакомпанія рішення не визнає та подала апеляцію.

Фото: Цензор. НЕТ