У серпні в Києві відбудеться фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage–2019

У серпні в Києві відбудеться фестиваль високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage–2019

У Національному заповіднику "Софія Київська" сьогодні відбудеться презентація Міжнародного фестивалю високого мистецтва Bouquet Kyiv Stage–2019. Про концепцію цьогорічного фестивалю в ефірі програми "ДеньПРО" на Радіо Промінь розповіла Ольга Блажієвська, координаторка BouquetvKyivvStage–2019.

Ведучі:

В’ячеслав Ільїн, Ганна Матвійчук

Ольга Блажієвська розповіла, що цього року фестивальна концепція залишилася незмінною. Упродовж 11 днів, з 16 по 26 серпня на території заповідника "Софія Київська" та на території музею "Золоті Ворота" відбудеться низка подій у рамках фестивалю.

"Зараз програма налічує біля 40 подій. Це й музична програма, й інтерактивні програми, — пояснила організаторка. — Цього року з нового у нас заявлена кінолінія, тобто серія кінопоказів, зустрічі з режисерами, обговорення".

Також координаторка зауважила, що організатори розширили інтерактивну програму новими активностями.

"Передусім це така соціальна програма, створена спеціально для діток-аутистів, для яких ми проведемо два спеціальних музичних майстер-класи з експертами у цій сфері. І, як і торік, з інтерактивною програмою у нас залишиться спеціальна активність для людей літнього віку. Також, як і торік, буде серія інтелектуальних бесід, які ми умовно називаємо "Бесіди під ясенем", з лідерами думок у найрізноманітніших сферах", — розповіла Ольга Блажієвська.

"Ядром" фестивалю, окрім музичної його частини, є освітня програма. У воркшопах, як розповіла координаторка, братимуть участь запрошені учасники з понад 20 країн.

Цьогорічною темою фестивалю стануть "Звуки міста". Як розповіла Ольга Блажієвська, нею буде пронизана уся програма, насамперед музична.

"Зрозуміло, що ми у великому місті живемо серед мільйона звуків, кожен із цих звуків відрізняється, але кожен із них є унікальний. Ми спробуємо максимально відтворити цю унікальність, цю особливість у кожному з концертів нашої програми", — анонсувала організаторка.

Організатори умовно поділили звуки міста і, відповідно, музичну програму на дві підпрограми.

"Одна з них — це "Площі і пагорби", які мають  свої особливі звуки, а також "Птахи і квіти". "Птахи і квіти" — вечірня програма, яка стартуватиме о 21:00. За форматом це мантри, це музичне проникнення, — пояснює Ольга Блажієвська. — А ранкова програма, яка розпочинатиметься о 08:00, матиме таке святкове забарвлення. Це пісні, танці, веселощі".

На фестивалі виступатимуть запрошені учасники з різних країн.

"Це і французький квартет, і українські Назгуль Шукаєва та Андрій Бєлов, Андрій Бондаренко, який зараз перебуває у Швейцарії, але приїжджає до нас, Олексій Гринюк", — розповіла Ольга Блажієвська.

Вхід на усі події фестивалю вільний. Необхідно буде лише придбати вхідний квиток на територію музейного комплексу.

Нагадаємо, сьогодні на території заповідника "Софія Київська" відбудеться презентація фестивалю.