Десятеро дітей родини Сусляків повернуться з Грузії президентським літаком

Десятеро дітей родини Сусляків повернуться з Грузії президентським літаком

Президентський літак вилетів у Грузію, щоб забрати на батьківщину дітей родини Сусляків. Десятеро дітей після арешту їхньої матері Юлії перебували у прийомних родинах у Грузії, сьогодні вночі вони повернуться до України. Про це повідомляє Адміністрація президента.

Домовленості про передачу дітей вдалося досягти після зустрічі із заступниками Генерального прокурора Грузії, міністра внутрішніх справ та представниками уряду, повідомив уповноважений Глави держави з прав дитини Микола Кулеба.

"Ми хочемо подякувати грузинській стороні за швидке реагування та вирішення всіх питань, пов’язаних з поверненням українських дітей на батьківщину. Нам була надана повна можливість спілкування з дітьми", — зазначив Микола Кулеба.

Нагадаємо, Юлію та Юрія Сусляків підозрюють у торгівлі дітьми. Жінку затримали у Грузії, коли вона з десятьма нащадками, семеро з яких народилися протягом одного року від сурогатних матерів, хотіла виїхати до окупованої Росією Абхазії.

5 червня Президент України Володимир Зеленський відрядив уповноваженого з прав дитини Миколу Кулебу до Грузії, щоб вирішити питання повернення дітей до України.

Фото: АПУ