Президент у Брюсселі домовився з Могеріні про посилення тиску на РФ

Президент у Брюсселі домовився з Могеріні про посилення тиску на РФ

Україна та ЄС посилять спільний тиск на РФ заради звільнення українських моряків та всіх політичних в’язнів. Про це домовилися 5 червня у Брюсселі Президент України Володимир Зеленський та Віце-президент Європейської комісії, Високий представник ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріка Могеріні, повідомляє прес-служба президента.

Глава держави подякував Федеріці Могеріні за збереження постійної уваги Ради ЄС із закордонних справ до питання підтримки України та безпекової ситуації на сході держави, а також за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та політику невизнання незаконної анексії Криму.

У ході розмови обговорили також виконання Мінських домовленостей та підтримку українських громадян з тимчасово окупованих територій.

Володимир Зеленський поінформував, що планує активізувати реформи у сферах боротьби з корупцією, судової та безпекової систем.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський у Брюсселі провів низку зустрічей з очільниками європейських інституцій та Північноатлантичного Альянсу.