Чи дійсно пластичні хірурги "штампують" однакових красунь — пояснює лікар

Чи дійсно пластичні хірурги "штампують" однакових красунь — пояснює лікар

Чи дійсно пластичні хірурги штампують однакових красунь, в ефірі програми "Без стереотипів" на Радіо Промінь розповів мамолог-онколог, пластичний хірург Андрій Якобчук.

Ведуча:

Ірина Коваль

Над цим жартують, сміються, це обговорюють. Я впевнена, що ви також це помітили. Відкриваєш Інстаграм або іншу соціальну мережу, а там — усі дівчата на одне обличчя. Однакові пухкенькі губки, маленькі носи, точені вилиці та один і той самий вираз обличчя.

У гонитві за стандартами жінки втрачають свою індивідуальність та особливість. Ін’єкціями краси, підтяжками та зміною форми носа вже нікого не здивуєш. Здається, що навколо нас — однакові ляльки.

Є стереотип, нібито ін’єкції та пластичні операції роблять жінок схожими одна на одну.

"Лев Толстой казав, що усі щасливі сім’ї щасливі однаково, а всі нещасливі ­— нещасливі по-різному. Я можу набратися такої наглості й перефразувати: усі некрасиві люди некрасиві по-своєму, а всі гарні люди — гарні однаково. Мабуть, через це виник такий міф, що усі пластичні хірурги без розбору штампують однакових красунь", — сказав Андрій Якобчук.

Лікар пояснює це тим, що краса має свої стандарти, і ще з часів Леонардо да Вінчі відомо про закон пропорцій, який часто визначає сприйняття гарного чи потворного обличчя.

Тому цілком можливо, що жінка, яка лягає під ніж хірурга або навідує косметолога для чудодійних ін’єкцій, втратить частинку своєї індивідуальності через такі втручання.

"Жінкам, які бояться втратити індивідуальність більше, аніж втратити молодість, мабуть, не треба нічого робити, ходити до косметологів і пластичних хірургів", — переконаний Андрій Якобчук.

Раніше пластичний хірург розповів, наскільки шкідливі пластичні операції.