Я не бачу активних дій зі сторони Банкової — Береза щодо протидії поверненню Росії до ПАРЄ

Я не бачу активних дій зі сторони Банкової — Береза щодо протидії поверненню Росії до ПАРЄ

Президент повинен робити голосні заяви про те, що Росія порушує права людини та утримує українських військовополонених, аби не дозволити їй повернутися в Парламентську асамблею Ради Європи — переконаний заступник члена Постійної делегації у ПАРЄ Борислав Береза. Про це він повідомив телефоном в ефірі Українського Радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".  
 
Ведуча:
 
Тамара Гусейнова
 
"Ухвалення резолюції ПАРЄ — це дійсно критично, адже показує, що Європа намагається повернутися до стандартів спілкування з Росією, які були властиві часам Радянського Союзу. Адже тоді, попри невизнання окупації Литви, торговельні та культурні відносини підтримувалися",—– зазначив Борислав Береза.
 
Проте вважає, що хоча ПАРЄ ухвалила не найкращу резолюцію, яка може "вдарити" й по довірі до інституції. Позитивним є те, що чинним залишився механізм запуску санкцій проти Росії, і РФ розуміє, що Україна буде його використовувати і оскаржувати її повноваження.
 
"Росія всі чотири з половиною роки нашої роботи намагається повернутися до ПАРЄ. Тому необхідна активна позиція президента: голосні заяви, дзвінки до Меркель та Макрона. Необхідно казати, що Росія порушує права людини, утримує українських військовополонених. Нині я не бачу активних рухів зі сторони Банкової", — наголошує Береза.
 
Нагадаємо, що 3 червня регламентний комітет ПАРЄ схвалив резолюцію, яка може змінити правила організації щодо запровадження санкцій стосовно делегацій. У МЗС відреагували на ймовірне повернення Росії в ПАРЄ 
 
Повну версію слухати тут.