З початку року від ускладнень кору померли 17 людей — МОЗ

З початку року від ускладнень кору померли 17 людей — МОЗ

За минулий тиждень в Україні 1310 людей захворіли на кір, з них 667 дітей. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. 

З 24 до 30 травня у Харківській області зареєстровано 184 хворих, у м. Київ  128, у Київській області — 128, у Хмельницькій області  93 хворих, на Тернопільщині  82.  

Міністерство також повідомляє, що  від початку року на кір захворіли 52 034 людини, а від ускладнень кору померли 17 людей. Загалом з початку спалаху, з літа 2017 року, на кір захворіли більше 100 тис. людей, 38 з яких померли.

Читайте також: Про безкоштовну вакцинацію від кору для дорослих можна запитати у сімейного лікаря

Нагадаємо, 17 квітня 2019 року Верховний Суд України постановив, що дітям, які не отримали профілактичних щеплень згідно з календарем щеплень, відвідування дитячого закладу не дозволяється. У разі, якщо профілактичні щеплення дітям проведено з порушенням установлених строків у зв`язку з медичними протипоказаннями, при благополучній епідемічній ситуації за рішенням консиліуму відповідних лікарів вони можуть бути прийняті до відповідного дитячого закладу та відвідувати його. МОЗ скасувало вікові обмеження на безкоштовну вакцинацію. Про можливість вакцинації можна запитати в сімейного лікаря, оскільки вакцина доступна, закуплена за державні кошти і доставлена в усі медичні заклади країни.

Якщо вакцини в лікарні немає, її можна замовити. Для цього потрібно звернутися в центри, які є в кожній області, і вони відповідають за розподіл.

Фото: Politeka