У Києві проходить конференція щодо легалізації медичного канабісу

У Києві проходить конференція щодо легалізації медичного канабісу

У Києві проходить міжнародна конференція з легалізації медичного канабісу. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" кореспондентка Українського радіо Мирослава Міхєєва розповіла, які питання розглядались на конференції і якою є її мета.

Ведучий:

Роман Коляда

"У Виставковому центрі, на Великій Житомирській, було багато представників наукової, медичної  і медійної сфери. Зібралися вони для того, щоб дати відповідь або отримати її, чому канабіс заборонено в Україні і яка різниця між легалізацією та декриміналізацією. А також чи є канабіноїди справді корисними для людей", — зазначила Мирослава Міхєєва.

Фото — facebook.com

Кореспондентка зауважила, чи дійшли якихось висновків на конференції.

"Поки що не дійшли до якогось висновку, тому що мало залежить від людей, які там зібралися. Висновок зробить Верховна Рада, коли прийме рішення. Наразі намагалися надати інформацію, якої так потребує суспільство, особливо українське", — сказала вона.

Міхєєва також повідомила, що на конференцію прибула і Яніна Соколова, яка для лікування використовувала медичний канабіс.

"На конференції було багато молоді, які приходили, аби дізнатись щось нове. До речі, канабіс з собою принесла Яніна Соколова, українська журналістка, яка нещодавно перемогла рак. І лікувалася вона медичним канабісом, який їй привезли зі США", — прокоментувала вона.

Нагадаємо, у парламенті невдовзі можуть ухвалити законопроект про легалізацію медичного канабісу.

Прослухати повну версію.

Фото — Global Times