Аваков заявив, що не братиме участь у виборах до Ради

Аваков заявив, що не братиме участь у виборах до Ради

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що не буде балотуватися у народні депутати та не братиме участь у позачергових виборах до Верховної Ради 21 липня.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Для того, щоб гарантувати рівновіддаленість та неупередженість системи МВС на парламентських виборах, я ухвалив рішення не брати політичної участі у цій виборчій кампанії і не балотуватися в народні депутати України", — написав Аваков.

Він наголосив, що позиція МВС на виборах має бути незмінною: політична нейтральність, рівновіддаленість і неухильне забезпечення прав учасників.

"Закликаю усіх кандидатів вести виборчу кампанію у суворій відповідності до закону, не застосовувати сумнівні та протизаконні схеми і співпрацювати з МВС в частині гарантування громадської безпеки", — зауважив міністр.

Міністр також запевнив, що правоохоронні органи забезпечать "законні, чесні та прозорі вибори, легітимність їх результатів і безпеку учасників та виборців".

Зазначимо, 24 травня розпочалась виборча кампанія до Верховної Ради України.

Указ президента України Володимира Зеленського про розпуск Верховної Ради України 23 травня опублікували в газеті Кабінету міністрів України "Урядовий кур'єр".

Президент України Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів. Позачергові вибори до Верховної Ради України призначено на 21 липня 2019 року.

 

На фото — Арсен Аваков, facebook.com