Чемпіоном Ліги Європи–2019 став англійський Челсі

Чемпіоном Ліги Європи–2019 став англійський Челсі

Про підсумки фінального матчу Ліги Європи в ефірі "РанокПРО" розповів спортивний коментатор Костянтин Дульцев.

Ведучий:

Костянтин Дульцев

Челсі у фіналі Ліги Європи розгромив Арсенал. Таким чином головний тренер Арсеналу Унаї Емері вперше у кар’єрі програє у фіналі Ліги Європи. Іспанець тричі поспіль перемагав у турнірі, коли очолював іспанську Севілью, але цього разу серія перервалася.

Челсі стали першою командою з сезону 2007/2008, яка виграла великий клубний європейський турнір, не програвши жодного поєдинку. Останній раз це вдавалося іншому англійському клубу, "Манчестер Юнайтед", який у 2008 році виграв Лігу Чемпіонів.

Челсі провів 15 матчів у нинішній кампанії, виграв 12 з них і 3 зіграв у нічию. Цікаво, що в 1/8 фіналу суперниками синіх було київське Динамо. Представник України не зумів нав’язати боротьбу команді Мауріціо Саррі, двічі програвши Челсі 0:3 і 0:5.

Для Мауріціо Саррі цей трофей став першим у кар’єрі. Можливо, він стане останнім для нього в Челсі, бо повідомляють, що 60-річний аленаторе може найближчим часом стати тренером Ювентуса.

Ще такий цікавий факт – півзахисник Челсі Педро Родрігес, який забив у фіналі Ліги Європи, став першим футболістом в історії, який забивав у фіналах і Ліги Чемпіонів, і Ліги Європи. У 2011 Педро забив за Барселону у фіналі Ліги Чемпіонів, тоді Барса перемогла Манчестер Юнайтед 3:1. У Челсі Петро перейшов у 2015.

Нагадаємо, 1 червня відбудеться фінал Ліги Чемпіонів