Зеленський призначив екс-міністра фінансів Данилюка секретарем РНБО

 Зеленський призначив екс-міністра фінансів Данилюка секретарем РНБО

Президент України Володимир Зеленський призначив Олександра Данилюка секретарем Ради національної безпеки і оборони України. Відповідний указ №327 опублікуваний на сайті президента.

У 2014 році Данилюк був постійним представником президента України Петра Порошенка в Кабінеті міністрів України, а з вересня 2015 року він обіймав посаду заступника глави Адміністрації президента Порошенка.

У квітні 2016 року був призначений на посаду міністра фінансів в уряді Володимира Гройсмана. У червні 2018 року Верховна Рада звільнила Данилюка.

У 2019 році під час передвироборчої кампанії він був радником з економічних питань кандидата у президенти Володимира Зеленського. Після перемоги Зеленського на президентських виборах повідомлялося, що Данилюк є кандидатом на посаду міністра закордонних справ, проте в інтерв'ю Українському радіо він це спростував.

Рада національної безпеки і оборони України є координаційним органом з питань національної безпеки і оборони при президентові України. Однією з функцій РНБО є внесення пропозицій президентові України щодо реалізації внутрішньої і зовнішньої політики у сфері національної безпеки і оборони.

Олександр Данилюк, фото - facebook.com