Як президент Зеленський на передову з'їздив (відео)

 Як президент Зеленський на передову з'їздив (відео)

Команда Зеленського опублікувала відео першої поїздки президента України Володимира Зеленського на Луганщину, де він відвідав передові позиції ЗСУ. 

Як повідомила 27 травня прес-служба Адміністрації президента, Володимир Зеленський вперше як Верховний головнокомандувач ЗСУ відвідав Донбас. Він оглянув позиції військових у Станиці Луганській і Щасті, побував на передовій, зокрема в посту спостереження та бліндажах, найближча позиція супротивника – за 400 метрів.

Нагадаємо, 20 травня відбулась інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського.

21 травня новопризначений глава Адміністрації президента Зеленського Андрій Богдан заявив про ймовірність проведення референдуму щодо мирних угод з Росією. Згодом Зеленський пояснив, що референдум не має законодавчої ініціативи, а це спосіб з’ясувати думку суспільства.

Читайте також: За Хомчака має продовжитись інтеграція ЗСУ до НАТО — Гусєв

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули до 13 тисяч людей.

Володимир Зеленський на Луганщині, фото - president.gov.ua