Американський сенатор прибув в Україну, щоб обговорити звільнення наших моряків

Американський сенатор прибув в Україну, щоб обговорити звільнення наших моряків

Сенатор США Джеймс Ленкфорд 27 травня прибув до Одеси – він планує зустрітися із командувачем Військово-морських сил України, генералом Прикордонної служби і представниками Національної поліції й обговорити плани зі звільнення військовополонених українських моряків.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Ленкфорд взяв участь у спільному брифінгу із представниками парламенту і місцевої влади.

В планах сенатора в Одесі взяти участь в обговоренні дорожньої карти з повернення моряків, провести зустріч із командувачем Військово-морських сил України Ігорем Воронченком, начальником Південного регіонального управління Державної прикордонної служби генерал-лейтенантом Сергієм Косіком і представниками Національної поліції.

Сенатор наголосив, що приїхав в Одесу вислухати усіх, хто може допомогти зі звільненням українських моряків з полону.

Сенатор Ленкфорд – республіканець, входить до сенатського комітету з розвідки. У листопаді 2017 року він вже відвідував Україну – провів День ветеранів із бійцями 45-ї бригади Національної гвардії Оклахоми, яка тоді перебувала в Україні. 

Нагадаємо, Міжнародний трибунал з морського права на засіданні в Гамбурзі у справі захоплених Росією українських моряків 25 травня зобов'язав Росію негайно звільнити їх, а українські військові кораблі повернути Україні. Російська сторона заявила, що у трибуналу ООН немає юрисдикції розглядати справу про захоплення українських моряків.

Фото: Радіо Свобода