Зеленський вперше як верховний головнокомандувач ЗСУ відвідав Донбас

Зеленський вперше як верховний головнокомандувач ЗСУ відвідав Донбас

Президент України Володимир Зеленський здійснив першу робочу поїздку на Луганщину, де оглянув позиції військових у Станиці Луганській і Щасті.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента, у Станиці Луганській він побував на передовій, зокрема в посту спостереження та бліндажах, найближча позиція супротивника – за 400 метрів.

Володимир Зеленський поспілкувався з бійцями щодо побутових умов, якості харчування, забезпечення технікою, житлом і соціальним пакетом, укомплектування підрозділів.

Крім того, Верховний головнокомандувач ЗСУ заслухав доповідь командувача операції Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського про ситуацію в районі проведення ООС. 

Читайте також:   За Хомчака має продовжитись інтеграція ЗСУ до НАТО — Гусєв

Нагадаємо, 20 травня відбулась інавгурація новообраного президента України Володимира Зеленського.

21 травня новопризначений глава Адміністрації президента Зеленського Андрій Богдан заявив про ймовірність проведення референдуму щодо мирних угод з Росією. Згодом Зеленський пояснив, що референдум не має законодавчої ініціативи, а це спосіб з’ясувати думку суспільства.

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули до 13 тисяч людей.

 Володимир Зеленський, фото - president.gov.ua