П'ять років тому Збройні сили України увійшли в ДАП – відео

П'ять років тому Збройні сили України увійшли в ДАП – відео

Сьогодні в українському війську згадують події 26травня 2014 року. Тоді Збройни Сили України провели успішну спецоперацію, яка стала точкою відліку у проведенні Антитерористичної операції - увійшли на територію Донецького аеропорту, захопленого сепаратистами. ДАП тримали упродовж 242 днів - рекордний термін, який приніс втрати більше 200 українських воїнів. З нагоди пам'ятної дати Генштаб ЗСУ опублікував документальний фільм про ці події:

"Збройні Сили України вперше показали свій характер у бою з переважаючим і сильним противником. Успішна операція стала переломною для українських військових та визначила подальший перебіг Антитерористичної операції", - йдеться на сторінці Генштабу.

Нагадаємо, у ніч на 26 травня 2014 року угруповання бойовиків захопили частину приміщень Донецького аеропорту. У відповідь українські підрозділи армійського спецпризначення за підтримки бойової авіації завдали удару по терористах, знищивши. У результаті ефективної спецоперації було знищено третину підрозділу бойовиків під назвою "Восток". Українські військові надійно закріпилися в районі аеропорту. Серйозні штурми з боку бойовиків почалися вже після підписання Мінських домовленостей у вересні 2014 року. 21 січня 2015 року військовослужбовці Збройних сил України з боями вийшли з території терміналів, оскільки їхні позиції були зруйновані.