"Розумних киян треба готувати змалку": у столиці діють курси програмування для дітей за підтримки КМДА

"Розумних киян треба готувати змалку": у столиці діють курси програмування для дітей за підтримки КМДА

У 13 школах Києва діють курси програмування для дітей за підтримки КМДА. Юрій Назаров, директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА в ефірі "ДеньПРО" розповів про курси програмування для дітей Kyiv Smart City School.

Ведучі:

Ганна Матвійчук, В’ячеслав Ільїн

Юрій Назаров розповів, що ці курси були створені в рамках проекту KyivSmartCity.

"SmartCity– "розумне місто" – це, перш за все, розумні кияни. Ми розуміємо, що розумних киян треба готувати змалку. Ми започаткували курс навчання для дітей, коли вже з 8 років діти навчаються програмуванню. Спочатку ми це робили на базі Kyiv Smart City Hub на ВДНГ, зараз ми впровадили цю програму у 13 школах в різних районах міста, де курси викладаються вчителями інформатики у вигляді факультатива. У кожному районі є опорна школа, на базі якої проходять курси", – розповів Юрій Назаров.

Він додав, що діти, що навчаються у будь-якій школі району, можуть звертатися до "опорної" школи або до школи на базі Kyiv Smart City Hub.

"Наразі ми випустили вже півтори тисячі дітей, – ділиться Юрій Назаров. – Зараз черга – понад 2000 дітей. Наша задача – у кожній школі викладати такі курси, щоб діти змалку могли мислити інноваційно".

Нагадаємо, в КМДА створили мобільний додаток, який полегшить життя киян.

Фото kyivsmartcity.com