Рада не проголосувала за розгляд законопроектів президента

Рада не проголосувала за розгляд законопроектів президента

Верховна Рада не включила до порядку денного законопроект президента України щодо зміни виборчого законодавства, які передбачали запровадження пропорційної виборчої системи і зниження прохідного бар'єру до 3%.

За внесення законопроекту президента про зміну виборчої системи проголосували лише 92 нардепи.

Крім того, за внесення до порядку денного сесії законопроекту президента Володимира Зеленського щодо публічних закупівель  проголосували лише 127 народних депутати з  необхідних 226.

Таким чином, законопроекти не було включено до порядку денного. 

Як повідомляє прес-служба Верховної Ради України наступне чергове пленарне засідання Верховної Ради відбудеться у вівторок, 28 травня.

Зауважимо, президент України Володимир Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України та призначення позачергових виборів. Позачергові вибори до Верховної Ради України призначено на 21 липня 2019 року.

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського. На урочистому засіданні Зеленський склав присягу українському народові та офіційно став президентом України та оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання.

21 травня відбулись консультації президента України Володимира Зеленського з лідерами фракцій та керівництвом Верховної Ради щодо розпуску Верховної Ради України.

На фото — засідання Верховної Ради, rada.gov.ua