Як до розпуску Ради ставляться "Батьківщина" та "Свобода" — коментують нардепи

Як до розпуску Ради ставляться "Батьківщина" та "Свобода" — коментують нардепи

Народний депутат України, член депутатської фракції політичної партії "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина" Олексій Рябчин та народний депутат України, позафракційний, член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода" Андрій Іллєнко в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" прокоментували, як партії ставляться до ініціативи президента України Володимира Зеленського щодо розпуску Верховної Ради.

Ведучий:

Дмитро Хоркін

"Юлія Володимирівна Тимошенко вчора заявила, що цей парламент заслужив на розпуск. Однак парламент та депутати повинні піти красиво. Для того, щоб піти красиво, нам потрібно прийняти закон про вибори з максимальною відкритістю, наскільки це можливо. Було б добре, аби було кадрове призначення: старих зняли, а нових поставили", — зазначив Олексій Рябчин.

Член політичної партії Всеукраїнське об’єднання "Свобода" Андрій Іллєнко зауважив, що відсутність коаліції та низький рівень довіри до парламенту не передбачає іншого розвитку подій, окрім проведення дострокових парламентських виборів.

"Свобода" ще з 2016 року констатувала той факт, що у парламенті відсутня коаліція. Існування коаліції всі ці роки було фікцією. Враховуючи це і те, що сьогодні парламент має рейтинг до себе як до інституції на рівні статистичної похибки, а говорити про те, що можливий якийсь інший сценарій, крім проведення дострокових виборів, я вважаю, мало реальним", — сказав він.

Іллєнко зауважив, що "Свобода" розглядає можливість об’єднання з іншими політичними силами для участі парламентських виборах.

"На сьогодні ми розглядає формат нашої спільної участі у парламентських виборах з іншими націоналпатріотичними силами", — повідомив нардеп.

Читайте також — "Аж на серці стало легше", — Садовий про розпуск Ради

Нагадаємо, 20 травня у Верховній Раді відбулась інавгурація новообраного Президента України Володимира Зеленського. На урочистому засіданні Зеленський склав присягу українському народові та офіційно став президентом України та оголосив про розпуск Верховної Ради 8-го скликання. 

На засіданні новообраний президент закликав Верховну Раду схвалити закон про скасування депутатської недоторканності, закон про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та Виборчий кодекс з відкритими списками.

Прослухати повну версію.

На фото — пленарне засідання Верховної Ради, portal.rada.gov.ua