Гройсман заявив, що піде у відставку після засідання уряду

Гройсман заявив, що піде у відставку після засідання уряду

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що піде у відставку після засідання уряду, яке відбудеться у середу.

Про це він повідомив під час брифінгу.

"Сьогодні президент України був приведений до присяги. Під час своєї інавгураційної промови він сказав про те, що уряд має скласти свої повноваження. Думаю, ви розумієте, що уряд складає повноваження перед новообраною Верховною Радою України, а не перед новобраним президентом. Але, разом з тим, я прийняв для себе рішення подати у відставку одразу після проведення у середу чергового засідання уряду", — сказав Гройсман.

Прем’єр-міністр наголосив, що на сьогодні країна є у доброму стані.

"Ми маємо валютні резерви країни понад 20 мільярдів доларів. Ми маємо на єдиному казначейському рахунку 57 мільярдів гривень", — зауважив він.

"Я вважаю, що сьогодні своєю заявою президент взяв на себе всю відповідальність перед тими майбутніми загрозами, які є на порядку денному", — додав Гройсман.

Зазначимо, що президент України Володимир Зеленський у своїй інавгураційній промові на урочистому засіданні Верховної Ради 20 травня заявив, що ті урядовці, які не готові працювати на благо наступних поколінь, мають самостійно звільнити посади.

У свою чергу, новообраний президент України попросив Верховну Раду звільнити з посад голову Служби безпеки України Василя Грицака, генерального прокурора України Юрія Луценка та міністра оборони України Степана Полторака.

На фото — Володимир Гройман, facebook.com