У Києві покажуть документальну стрічку про Мустафу Джемілєва

У Києві покажуть документальну стрічку про Мустафу Джемілєва

У київському кінотеатрі "Ліра" в суботу, 18 травня, стартують спеціальні покази до 75-их роковин геноциду кримськотатарського народу. Вони розпочнуться з документальної стрічки "Мустафа" режисера Ахмеда Сарихаліла про Мустафу Джемілєва. Детальніше про стрічку в ефірі "ДеньПРО" розповіла Ірина Плехова, директорка кінотеатру "Ліра".

Ведуча:

Марія Сизон

Фільм "Мустафа" – це документальна стрічка, яка розкриває особливу постать для історії кримськотатарського народу і історії становлення української Незалежності – постать Мустафи Джемілєва.

"Це, напевно, один з тих авторитетів, до думки якого прислухаються у світі, думка якого є таким лакмусовим папірцем того, що відбувається в Криму. (У фільмі висвітлюються – ред.) історія кримськотатарського народу, історія депортації, намагання і України, і кримськотатарського народу на міжнародному рівні говорити про геноцид кримськотатарського народу 1944 року. Для нас це особлива подія", – розповіла Ірина Плехова.

Робота над фільмом розпочалася в лютому 2015 року та тривала півтора роки. Продюсерка фільму Таміла Ташева спільно з ГО КримSOSзбирала кошти на виробництво цієї стрічки.

Як розповіла Ірина Плехова, показ фільму відбудеться завтра о 13:00 в кінотеатрі "Ліра", вхід вільний.

Раніше журналістка розповілапро драму "Хайтарма" Ахтема Сеітаблаєва, присвячену депортації кримськотатарського народу.