Визначено 26 країн-фіналістів пісенного конкурсу Євробачення (перелік)

Визначено 26 країн-фіналістів пісенного конкурсу Євробачення (перелік)

Другий півфінал пісенного конкурсу "Євробачення-2019" завершився в ніч на п'ятницю, 17 травня, в Тель-Авіві. Українське радіо вело пряму трансляцію заходу. За його підсумками у фінал вийшли представники ще десяти країн-учасниць. Серед них і фаворити конкурсу - представник Нідерландів Дункан Лоренс з баладою Arcade, співак з Росії Сергій Лазарев з піснею Scream та виконавець зі Швеції Джон Лундвік із соул-поп-композицією Too late to love.

Також до фіналу вийшов азербайджанець Чингіз, швейцарець Лука Ганні, данійка Леонора, норвезьке тріо КЕiiNO, представниця Мальти Мікела Пач, Тамара Тодевська з Північної Македонії та Йоніда Малічі з Албанії.

Перший півфінал пісенного конкурсу завершився в ніч на середу, 15 травня. У фінал вийшли представники десяти країн - Греції, Кіпру, Білорусі, Естонії, Сербії, Словенії, Сан-Маріно, Ісландії та Чехії.

Ще п'ять місць у фіналі зарезервовані за країнами, які є найбільшими донорами правовласника конкурсу - Європейської мовної спілки: Великобританією, Іспанією, Італією, Німеччиною та Францією. Автоматично місце у фіналі має і учасник від минулорічного  переможця - Ізраїлю. Німеччину представляє на конкурсі дует Sisters.

Фінал "Євробачення-2019" відбудеться ввечері 18 травня. Під час голосування телеглядачів заспіває американська поп-зірка Мадонна. Європейська мовна спілка офіційно підтвердила інформацію про її виступ перед початком другого півфіналу.

У першому півфіналі мала виступити й українка Maruv, але після скандалу навколо запланованих нею у Росії гастролів і відмови співачки їхати на "Євробачення" Україна вирішила не брати участь в нинішньому конкурсі.