ЄСПЛ призначив дату слухання у справі "Україна – Росія" щодо Криму

ЄСПЛ призначив дату слухання у справі "Україна – Росія" щодо Криму

Слухання у міждержавній справі "Україна проти Росії (Крим)" були призначені Європейським судом з прав людини (ЄСПЛ) на 11 вересня. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міністра юстиції – уповноважений у справах ЄСПЛ Іван Ліщина.

"Тільки що Секретаріат уповноваженого з питань ЄСПЛ отримав листа, на який ми чекали з лютого цього року. Засідання Суду стосовно прийнятності заяви 20958/14 (по Криму) призначено на 11 вересня 2019 р. Тримаємо кулаки та перехрещені пальці, щоб цього разу воно відбулось", – написав Іван Ліщина.

На засіданні, зокрема, має розглядатися питання про те, чи контролювала РФ територію Криму ще до так званого "юридичного оформлення" анексії.

Європейський суд з прав людини розглядає наразі п'ять справ проти Росії: "Україна проти Росії (Крим)" щодо порушень прав людини у результаті анексії, "Україна проти Росії (Донбас)" щодо порушень прав людини в Донбасі. Також є позови щодо фактів викрадення на території Донбасу дітей-сиріт та дітей-інвалідів і їх переміщення до РФ, порушення Росією прав українських політв'язнів та захоплення українських моряків.

Фото: Канал 24