Українське питання не буде центровим у розмові Помпео та Лаврова — Краснопьоров

Українське питання не буде центровим у розмові Помпео та Лаврова — Краснопьоров

Українське питання не буде центровим під час переговорів державного секретаря США Майка Помпео Помпео та міністра закордонних справ Росії Сергієм Лавровим, переконаний політичний аналітик Громадської організації "Сильні Громади" Валентин Краснопьоров. Про це він повідомив вефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучі:

Юрій Табаченко, Олена Зелінченко

"Від домовленостей з Путіним Трампа стримували захоплення українських моряків та Криму, були певні санкції. Пройшов час, і вони вирішили вести певні розмови з Путіним. Іншим моментом, який стримував від цього, це розслідування щодо самого Трампа, його зв’язків з Російською федерацією, і ФБР не знайшло доказів, що були прямі домовленості", — зазначив Валентин Краснопьоров.

Політичний аналітик зауважив, що Помпео та Лавров обгорюють, насамперед, питання які стосуються Венесуели, Сирії, Ірану та Північної Кореї.

Щодо українського питання, у контексту американсько-російських переговорів, то Краснопьоров вважає, що воно не є центровим.

"Українське питання не було сильно артикульовано. Американська сторона часто не каже про українську проблему. Переважно це каже саме Росія. Українське питання не буде центровим у їхній розмові", — сказав він.

Як повідомляється, державний секретар США Майк Помпео прибув до російського міста Сочі для зустрічі з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим.Помпео заявив, що президент США Дональд Трамп прагне покращити відносини з Росією. У свою чергу, Лавров висловив сподівання на конструктивні переговори з Помпео.

Прослухати повну версію.

На фото — Майк Помпео на Сергій Лавров, Pavel Golovkin(AP)