Як скласти ефективне резюме та не завалити співбесіду — поради HR-менеджера

Як скласти ефективне резюме та не завалити співбесіду — поради HR-менеджера

Менеджер з навчання та розвитку персоналу компанії Yakaboo Данило Рибалка в ефірі Українського радіо в програмі "Жити краще" порадив, якскласти ефективне резюме та не завалити співбесіду з роботодавцем.

Ведучі:

Марина Куликова, Оксана Маловічко

Резюме потрібно робити не тільки професійним, але дуже апдейтним, креативним. Перше, що бачить HR, це фотографія. Це є важливим пунктом, щоб звернути на себе увагу. Це не мають бути фото на фоні гір чи пляжів, килимів, у купальниках тощо. Має бути просто білий або інший однотонний, нейтральний фон. З мінімальною посмішкою.

Розмір резюме має значення. Потрібно уявити, як воно буде триматися у руках у того, кому ти будеш його надсилати. Резюме має бути мінімум один аркуш А4, але не більше ніж 2 аркуші. Я гадаю, що на одному аркуші можна прописати всі свої кваліфікації.

Найбільш актуальними шрифтами для укладання резюме залишаються TimesNewRoman та Arial. Типовими помилками при укладанні резюме э граматика та нагромадження інформації.

Після фотографії варто одразу вказати актуальні дані, за котрими до вас можна звернутися: телефон, електронна пошта з адекватною назвою, якщо ви претендуєте на хорошу позицію, жодних "пупсиків".

Далі ми маєте подати ключову та стратегічну інформацію, чому вас потрібно обрати. Вона має відповідати тим вимогам, котрі пропонують роботодавці у своїй вакансії. У цьому блоці варто вказати ваші ключові навички, що відрізняє вас від конкурентів на ринку праці і за що компанія буде вам платити. Вам не будуть платити за досвід.

Лише після цього ви вказуємо ваш досвід, де працювали, ким працювали і як вчились.

Щодо того, як не завалити співбесіду, то, насамперед, потрібно на неї дійти.Необхідно прийти вчасно, краще за 15 хвилин. Якщо ви запізнюєтесь, попередьте про це. Крім того, потрібно гарно виглядати та відповідно до посади, на яку ви претендуєте. Ви маєте відповідати фотографії, яка вказана у резюме. Будьте самим собою і не грайте якусь роль.

Прослухати повну версію.

Фото — pexels.com