Куди сходити: у Києві відбудеться виставка, присвячена стереотипам та їхній ролі в соціумі

Куди сходити: у Києві відбудеться виставка, присвячена стереотипам та їхній ролі в соціумі

Про Проект.Стереотип, присвячений ролі стереотипів у формуванні особистостей та взаємин між ними, розповіла в ефірі програми "ART-Панорама" учениця Скандинавської гімназії Анастасія Перевертень.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Лише з 8 до 13 травня у столичній Я Галерея триватиме Проект.Стереотип. Команда проекту – учні, а це Карина Сирота, Поліна Сокур та Анастасія Перевертень.

"Ми проводили опитування в Пінчук Арт Центрі та в Мистецькому арсеналі, і ставили питання, що люди вважають стереотипом, які вони помічають негативні та позитивні прояви цього явища, – поділилася Анастасія Перевертень. – Відомо, що мистецтво сприймається як щось, що має бути тільки красивим, а митець – як людина, як має гарно малювати".

Проект.Стереотип, кураторами якого є учні-підлітки, – це спроба проаналізувати причини виникнення стереотипу, принципи його дії та зрозуміти, чим дійсно може бути стереотип.

"Одним з головних принципів виставки було те, що ми не намагаємося заперечувати принципи стереотипів, не намагаємося їх забрати і сказати, що це насправді не так. Тому усі роботи – більше про загальні принципи дії стереотипів, про те, як вони впливають на самоідентифікацію людини як частину певної групи".

Окрім результатів опитування, яке проводили організатори у Пінчук Арт Центрі та Мистецькому арсеналі, на виставці можна буде побачити роботи молодих художників.

Проект реалізується у рамках Всеукраїнської програми "Дитяча Демократія", що була започаткована Благодійним фондом "Мистецький Арсенал", Соціальною програмою Марини Порошенко у співпраці з НКММК "Мистецький Арсенал"та Українською Академією Лідерства за підтримки Посольства США в Україні.

Виставка триватиме лише 6 днів, до 13 травня.

Фото Я Галерея