Попереду маршу "Безсмертного полку" пропонують нести фото політв'язнів та загиблих на Донбасі солдат

Попереду маршу "Безсмертного полку" пропонують нести фото політв'язнів та загиблих на Донбасі солдат

У відповідь на заклик телеканалу “Інтер" вийти 9 травня на марш “Безсмертний полк”, з’явилася пропозицыя поставити на чолі колони портрети замордованих та утримуваних Росією бранців і загиблих на Донбасі. Про це йшлося в ефірі програми "Сьогодні. Зранку".

 

Ведуча:

Тамара Гусейнова

 

Днями у США оприлюднили доповідь про зростання кількості політичних ув’язнених в Росії. У списку людей, переслідуваних з політичних мотивів у Росії — 54 людини, ще 182 людини перебувають у списку переслідуваних з релігійних мотивів.

Загалом в Росії та окупованому Криму утримують близько 70 політв’язнів. Український письменник Андрій Курков пропонує 9 травня провести акцію — марш з портретами українців, яких утримує Росія, з портретами полонних кримських татар та бійців, які загинули на Донбасі. Андрій Курков переконаний, що це потрібно зробити.

Акцію розглядають як альтернативну акції "Безсмертний полк". Міністр закордонних справ Павло Клімкін також запропонував вийти з портретами людей, замордованих сталінським режимом. На його думку, це буде адекватна відповідь для повноти картини у людському та історичному вимірі.

За словами Андрія Куркова, попереду колони було б варто нести портрети Кольченка, Балуха, Сенцова, полонених моряків, загиблих воїнів, кримських татар, а вже потім — справжні світлини справжніх учасників Другої Світової.

Нагадаємо, у Португалії учасники організованої росіянами акції "Безсмертний полк" напали  на українських активістів, які мітингували проти злочинів сталінського режиму.

Прослухати повну версію програми можна тут.
Фото: Голос Америки