Посольство України в Португалії засудило напад "Безсмертного полку" на українців у Лісабоні

Посольство України в Португалії засудило напад "Безсмертного полку" на українців у Лісабоні

Посольство України в Португалії публічно засудило насильницькі й агресивні дії, які вчинили учасники російської акції "Безсмертний полк", влаштованої в столиці Португалії Лісабоні, проти представників української спільноти.

У заяві посольства йдеться про те, що українці вирішили взяти участь у цій акції російської пропаганди з метою продемонструвати справжню роль Сталіна у Другій світовій війні, а також терор і злочини, які він вчинив проти українців.

"Найбільше занепокоєння викликає те, що, незважаючи на попередження, місцева влада, за підтримки якої була здійснена російська акція, не перешкодила актам насильства й агресії", - заявили в посольстві.

 

Нагадаємо, 5 травня українські активісти у Лісабоні повідомили, що зазнали нападу з боку учасників російської пропагандистської акції "Безсмертний полк". Зокрема, голова Спілки українців у Португалії Павло Садоха повідомив, що в однієї з жінок відібрали і розбили смартфон, також одного з українців побили бітою та пошкодили автівку, у людей виривали з рук плакати. Потерпілі звернулися у поліцію та написали заяви. 

Фото: Укрінформ