Збірна України з хокею здобула першу перемогу на Чемпіонаті світу

Збірна України з хокею здобула першу перемогу на Чемпіонаті світу

Про першу перемогу української збірної з хокею на Чемпіонаті світу в ефірі "РанокПРО" розповів спортивний коментатор Костянтин Дульцев.

Ведучий:

Костянтин Дульцев

Вчора підопічні Андрія Срюбка у третьому турі на Чемпіонаті світу серед команд першого дивізіону групи В розгромили Нідерланди 8:1. Шайбу у складі нашої команди закидали тричі Віталій Лялька, двічі Андрій Міхнов, по одному разу Данило Скрипець, Ігор Мережко та Вадим Мазур.

Для української збірної ця перемога стала першою після двох поразок на старті: від Японії 2:3 та від Польщі 3:7. Тож українці набрали перші 3 очки в  групі.

В інших матчах вчорашнього дня Японія перемогла Естонію 5:2, Румунія переграла Польщу 3:2, а переможну шайбу в овертаймі закинув колишній українець Павло Борисенко.

Таким чином після трьох турів Чемпіонату лідирує збірна Румунії з 7 очками, на другому місці йде Польща, яка також має 7 пунктів, на третьому розташувалася Японія – 6 очок, на четвертому Естонія – 4, на п’ятому Україна – 3, і Нідерланди посідають останню сходинку.

Тепер у збірної Румунії є шанси підвищитися у класі. Румунам ще доведеться зіграти з Україною і з аутсайдерами Чемпіонату – Нідерландами. Поляки і японці, які ще зіграють очну зустріч, перебувають в очікуванні подарунка від нашої команди у вигляді перемоги над збірною Румунії.

Наступні матчі турніру відбудуться сьогодні. Збірна України зіграє проти Румунії, початок зустрічі о 16:30. О 13:00 гратимуть Японія та Нідерланди, о 20:00 – Естонія та Польща. За підсумками колового турніру, найкращі команди дивізіону 1В піднімуться до дивізіону 1А, найгірша – опуститься до дивізіону 2А.

Фото znaj.ua