У команді Зеленського може з’явитись наступальна позиція дипломатії щодо Росії — Кочетков

У команді Зеленського може з’явитись наступальна позиція дипломатії щодо Росії — Кочетков

У команді новообраного президента України Володимира  Зеленського може з’явитись наступальна позиція української дипломатії щодо протидії Росії, переконаний  політичний аналітик Олександр Кочетков. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він проаналізував майбутній розвиток політичних відносин України та Росії.

Ведуча:

Христина Стець

"Путін поліпшує переговорну позицію. Зрозуміло, що чи у нормандському, чи у оновленому будапештському форматі переговори з Зеленським Путіну доведеться проводити", — зазначив Олександр Кочетков.

Політичний аналітик прокоментував, якою є готовність команди Володимира Зеленського у контексті міжнародної політики та протидії Росії.

"Повністю готовим бути не можна. Зеленський не дуже готовий до міжнародної діяльності. Я не дуже переконаний, що він навіть знає міжнародний протокол. У команді я з великим задоволенням побачив Богдана Яременка, колишнього професійного дипломата, який нещодавно на "Українській правді" викладав погляд команди Зеленського, достатньо розумні й ефективні речі щодо концепції протидії Росії. Головне, чого не було раніше і що може з’явитися зараз, наступальна позиція української дипломатії", — сказав він.

Кочетков додав, що "починаючи з 2014 року, ми реагували на якісь дії Росії, а нам потрібно пропонувати наш порядок денний світові та Росії. Але надії та плани — це одне, а реалізація — зовсім інше".

Нагадаємо, 30 квітня Центральна виборча комісія оголосила результати повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів президента України. Новобраним президентом України став Володимир Зеленський, за якого проголосували 73,22% виборців (13 541 528 голосів).

Прослухати повну версію.

Фото — REUTERS