У Львові сьогодні відбудеться концерт на честь Всесвітнього дня джазу

У Львові сьогодні відбудеться концерт на честь Всесвітнього дня джазу

Всесвітній день джазу відзначають сьогодні. Як святкуватимуть його у Львові, в ефірі програми "ART-Панорама" розповів засновник фестивалю Петро Луцишин

Ведуча:

Наталія Тищенко

У Львові Всесвітній день джазу 30 квітня вирішили відсвяткувати фестивалем LVIV JAZZ DAY. Цей фестиваль проводять вдруге. Організатори сподіваються, що він стане доброю традицією.

"Минулого року було дуже багато зацікавлених, був величезний концерт, більш, як три години. Цього року ми оптимізували час, ми зробили дві локації і залучили кращі джазові імена України, запросили спеціального гостя – Лауру Марті", – розповів Петро Луцишин.

Склад учасників LVIV JAZZ DAY вражає: усі вони відомі джазмени не тільки в Україні, але й за кордоном.

"Насамперед, це Львівська музична академія – це кузня джазових кадрів. Всі перші топ-імена – і Віктор Павелко, Ігор Закус, Ігор Гнидин, Андрій Кохан – це все представники кафедри джазу Львівської музичної академії", – поділився Петро Луцишин.

LVIV JAZZ DAY 2019 відбудеться сьогодні, 30 квітня, у Львівській філармонії та Львівській національній музичній академії імені Лисенка.

"Основний концерт буде відбуватися на сцені Львівської філармонії. Будуть і імпровізації, і джазові стандарти у  виконанні львівського біг бенду Lviv Jazz Orchestra, звучатимуть речі з репертуару Гленна Міллера, будуть варіації на балканські мотиви…" – анонсував Петро Луцишин.

Відсвяткувати Всесвітній день джазу можна сьогодні у Львові. Початок концерту о 19:00.