ЦВК оголосила офіційні результати виборів

ЦВК оголосила офіційні результати виборів

30 квітня на засіданні Центральна виборча комісія встановила та оголосила результати повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року та оформила протокол про обрання президента України.

За результатами виборів за Володимира Зеленського проголосували 73,22% виборців (13 541 528 голосів), Петра Порошенка підтримали 24,45% виборців (4 522 450 голосів). 2,31% бюлетенів визнані недійсними. 

Зеленський отримав підтримку виборців у всіх регіонах країни, за  винятком Львівської області, де 62,79% виборців проголосували за Порошенка. Тако ж виборці закордонного виборчого округу підтримали чинного президента (54,73%).

За даними ЦВК,  у другому турі президентських виборів взяли участь 18,5 мільйонів виборців.

Відповідно до законодавства, Центральна виборча комісія на своєму засіданні оприлюднює результати виборів.

Офіційним оголошенням є опублікування результатів виборів у газетах "Голос України" та "Урядовий кур’єр". Новообраний президент вступає на пост не пізніш як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.

У Верховній Раді новообраний президент складає присягу. Тоді ж президент України з трибуни Верховної Ради проголошує звернення до українського народу (інавгураційну промову).

На фото ─  засідання Центральної виборчої комісії, facebook.com