Неможливо одразу вводити інспекторів і побудувати нові стоянки у Києві ─ експерт

Неможливо одразу вводити інспекторів і побудувати нові стоянки у Києві ─ експерт

Неможливо одразу вводити інспекторів і побудувати нові стоянки у Києві, переконаний експерт з питань законодавчого забезпечення безпеки дорожнього руху Володимир Караваєв. В ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" він прокоментував реформу системи парковок у столиці України.

Ведучий:

Владислав Красніцький

"Те, що з'явились інспектори, це дуже добре. Щось почалось рухатись у сфері паркування. Основним питанням є те, як люди будуть довіряти цій службі інспекторів", ─ зазначив Володимир Караваєв.

Експерт зауважив, що неможливо одразу вводити інспекторів та побудувати нові стоянки.

"Рівень автомобілізації в Києві вже перевищив Нью-Йорк за кількістю автомобілів. А інфрастуктура у нас поки дуже застаріла. Тому це питання і питання інспекторів потрібно відокремлюваити, тому що неможливо одразу вводити й інспекторів, і побудувати нові стоянки", ─ сказав він.

Як повідомляється, на вулицях Києва у тестовому режимі почали працювати інспектори з паркування, задання яких ─ попереджувати водіїв про порушення. Пізніше інспектори зможуть також виписувати штрафи та ініціювати евакуацію автомобіля порушника.

Прослухати повну версію.

Фото ─ pexels.com