Наскільки шкідливі пластичні операції – коментує пластичний хірург

Наскільки шкідливі пластичні операції – коментує пластичний хірург

Про реальні наслідки пластичних операцій в ефірі програми "Без стереотипів"розповів мамолог, онколог, мамолог, онколог, пластичний хірург Андрій Якобчук.

Ведуча

Ірина Коваль

Після пластичної операції з омолодження люди, як правило, мають ще гірший вигляд, ніж до. Ви правда так думаєте? Зараз з’ясуємо.

Найчастіше до пластичних хірургів звертаються ті, хто хоче повернути молодість або змінити зовнішність: зробити меншим ніс, прибрати мішки під очима, підтягнути щічки або ж збільшити вилиці. Але, думаю, кожному з вас відомий принаймні один випадок, коли приваблива людина перетворилася після операції на таку собі "живу мумію". Якщо навіть заможні та відомі потрапляли у такі ситуації, то що говорити про простих людей.

Саме тому і з’явилася така думка, що якщо вже зробив одну пластичну операцію, доведеться робити ще і ще.

"Будь-яка операція на обличчі направлена на те, щоб був стійкий результат, щоб він був довготривалий, і мав коротку реабілітацію. Коли у публічні особистості виходять "у люди" в ранні строки, тобто не чекають декілька місяців,  поки закінчиться реабілітація, тоді люди думають: "Ой, жахіття, скалічили людину, що ж це буде далі?" А насправді людина просто не витримала ці строки, – пояснив Андрій Якобчук. – Другий момент – коли дійсно є ускладнення, і ці відомі особистості, замість того, щоб це тихенько вирішити, проводять якість кампанії. І через це в суспільстві виникає думка, що пластичні операції направлені тільки на те, щоб викачати з вам максимальну кількість грошей".

Якщо ви впевнені, що вам потрібно щось змінити в собі, і пластична операція необхідна, знайте: це – дороге задоволення. Попит породжує пропозицію, і через це з’явилося багато клінік. Дізнайтеся про свою якомога більше, знайдіть справжніх пацієнток, які дадуть рекомендації. Ви маєте знати про післяопераційний період і про небажані після операційні наслідки, і найголовніше – чи зробить ця операція вас щасливішими.

Раніше лікар розповів, чи можна народжувати жінкам, хворим на гепатит.