Ставнійчук: спроби скоротити повноваження президента — це політична маніпуляція

Ставнійчук: спроби скоротити повноваження президента — це політична маніпуляція

Сьогодні, 25 квітня, у парламенті було порушено питання повноважень президента та імпічменту. Політична діячка Марина Ставнійчук вважає, що у даному випадку мають місце політичні маніпуляції парламенту. Про це вона сказала під час прямого ефіру на Українському радіо.

Ведучі:

Наталія Чорна

Віталій Науменко

Ставнійчук вважає намагання політичних сил зменшити повноваження президента шантажем і маніпуляцією.

"Чинні політичні сили, чинний президент, йдучи на вибори у 2014 році обіцяли і врегулювати процедуру імпічменту і позбавити недоторканності депутатів, суддів, позбавити недоторканності (надмірної) президента України. Але за 5 років так і не спромоглися, однак, як тільки з’являлось якесь таке політичне вогнище, вони одразу  згадували, чим те вогнище гасити", — вважає Марина Ставнійчук.

Втім гостя студії зазначає, що будь-яка влада, яка буде наступною для України — буде тримати курс на європейськість.

"Перш за все, український народ прагне до європейських цінностей, мова йде про демократію, про верховенство права, захист прав людини, те, щоб соціальні права людей були захищені, і не на словах, а в реальних справах. І мені здається, що кожна наступна влада не відступить від тієї системи європейських цінностей. Власне, ми українці, і є європейцями, тільки нам по рівню життя, по рівню захисту прав людини, забезпечення свобод в Україні — ще дуже далеко до того рівня, який панує в європейській спільності", — підкреслила Марина Ставнійчук.

Нагадаємо, в парламенті активізувалось питання зняття недоторканості та імпічменту президента. Зокрема, на розгляд подано 5 законопроектів по імпічменту. 

Слухайте інтерв’ю на хвилі Українського радіо в запису за посиланням.

Довідка:

Марина Ставнійчук — в минулому членкиня Європейської комісії за демократію через право (Венеційська комісія) від України, заступниця голови Секретаріату президента України, представниця президента України у Конституційному Суді України, представниця Президента України у Центральній виборчій комісії, заступниця голови Центральної виборчої комісії.

Фото: Persona.TOP