У Національній академії мистецтв відкривається виставка 50 литовських художників

У Національній академії мистецтв відкривається виставка 50 литовських художників

У Національній академії мистецтв України відкривається виставка "Міжмор’є" 50 литовських художників. Організатори виставки фотограф Юозас Валюшайтіс та художник Саулюс Крюопіс в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" розповіли про особливість цієї виставки про море.

Ведучий:

Роман Коляда

"Художник Саулюс Крюопісу 1995 році вирішив відновити давню традицію живопису біля моря та про море. Протягом цих років він запрошував різних художників з різних країн", — зазначив Юозас Валюшайтіс.

Саулюс Крюопіс зауважив, що цього року до Києва привезли 70 картин та розповів, як відбирали 50 картин для виставки.

"Цього року ми привезли до Києва 70 картин. Це стара європейська традиція навчатися один в одного. На виставці представлено картини 10 країн-сусідів. Є картини і з Булорусі, і з Польщі, і з Латвії. Щодо відбору картин, я зрозумів, що має бути трішки моря, трішки води, простору та професіоналізму. Крім того, на картинах є і човни, і красиві дівчата, які купаються", — сказав він.

Юозас Валюшайтіс розповів, що виставка відкривається 25 квітня.  

"Виставка відкривається 25 квітня  у Національній академії мистецтв. Всі художники намагаються нагадати суспільству про нашу єдність у минулому", — повідомив Валюшайтіс.

Прослухати повну версію. 

На фото — Саулюс Крюопіс та Юозас Валюшайтіс