На цих виборах переміг запит на оновлення — експерти

На цих виборах переміг запит на оновлення — експерти

Експерт і політик Олександр Солонтай та директор "Центру міжнародної безпеки" Валерій Кравченко переконані, що на результати президентських виборів вплинув саме запит на оновлення та зміну старої системи, який був дуже потужним. Про це вони повідомили в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведучий:

Володимир Лукін

"Результат не є непередбачуваним. Хоча для команди Зеленського це більший відсоток, ніж той, на який вони сподівалися", — зазначив Олександр Солонтай.

Солонтай зауважив, що голоси виборців, які не визначилися після першого туру, у другому турі розподілилися непропорційно між кандидати у президенти.

"Після першого туру було 22% відсотки людей, які не визначилися. Голоси виборців після першого туру розподілилися непропорційно. Володимиру Зеленському додалось більше, ніж Петру Порошенку", — сказав він.

Експерт вважає, що дебати, які відбулись на НСК "Олімпійському" вплинули на думку багатьох звичайних людей відповідно до вже  існуючого антирейтингу влади.

"Ці шоу-дебати зняли дуже багато питань для звичайних людей, і відповідно до антирейтингу і ставлення до влади вони прийняли рішення підтримати тих, хто голосує за Зеленського як за спосіб оновлення", — пояснив Солонтай.

Валерій Кравченко наголосив, що результат виборів є таким, тому що запит на оновлення був дуже потужним.

"Запит на оновлення, на нові обличчя, які заламають систему, був настільки потужний, що фактично ми отримали той результат, який ми отримали", — прокоментував Кравченко.

За даними Національного екзит-полу, станом на 20:00 у другому турі президентських виборів за Володимира Зеленського проголосували 73% виборців, Петра Порошенка підтримали 25,5%. 

Прослухати повну версію.

Фото — GETTY IMAGES