За останній рік кількість велосипедистів у Києві зросла на 40% – транспортна експертка

За останній рік кількість велосипедистів у Києві зросла на 40% – транспортна експертка

У Києві сьогодні відбувся флешмоб "Велосипедом на роботу". Про підсумки акції та велосипедний транспорт в Україні розповіла транспортна експертка і членкиня ради ГО "Асоціація велосипедистів Києва" Ганна Гуз в ефірі "ДеньПРО".

Ведуча:

Марія Сизон

Як розповіла Ганна Гуз, у флешмобі "Велосипедом на роботу" сьогодні взяли участь близько 100 учасників.

"Кожен рік це відбувається по-різному. Останнім часом ми почали впроваджувати акцію "Найкращий діловий look" на велосипеді – є двоє переможців, а також "Найбільшу колону" – вона була від одного комунального підприємства, – розповіла Ганна Гуз. – Таким чином ми намагаємося популяризувати ту думку, що людина, яка їде на роботу або на ділову зустріч, вбрана по-діловому, усе одно може їхати на велосипеді, це красиво і зручно".

За словами організаторки акції, кількість велосипедистів щороку зростає, і на роботу велотранспортом дістається все більше людей.

"За минулий рік (у Києві – ред.) на 40% збільшилась кількість користувачів велосипедного транспорту, – розповіла Ганна Гуз. – Ми бачимо, що у нас з’явилося багато доставок, які користуються саме велотранспортом. Це набагато швидше, люди не стоять у заторах, коли їдуть, люди можуть контролювати свій час і розраховувати, коли дістануться у ту чи іншу точку".

При цьому для велосипедистів нинішні умови часто залишаються некомфортними, бо тротуарами не завжди можна їхати, а дорогою їхати небезпечно.

"Велосипедист на своєму шляху стикається з багатьма перешкодами. Особливо, якщо велосипедист їде правою смугою і намагається дотримуватися правил дорожнього руху, часто доводиться стикатися з тим, що з правої сторони дороги багато вибоїн, припарковані автомобілі, є інші перешкоди, – пояснила Ганна Гуз. – Оскільки у нас інфраструктура розвивається незначними темпами і за цей рік не було сплановано жодної велосипедної смуги, ми можемо казати, що зараз ми маємо досить багато перешкод, оскільки кількість велосипедистів зростає".

Раніше велосипедистка розповіла, як обрати для себе велосипед.

Фото pexels.com