У вкладників "Приватбанку" немає підстав для занепокоєння — фінансовий аналітик

У вкладників "Приватбанку" немає підстав для занепокоєння — фінансовий аналітик

У вкладників "ПриватБанку" немає підстав для хвилювання через рішення суду, який визнав незаконною націоналізацію фінустанови. Про це в ефірі Українського радіо розповів Віталій Шапран, член Українського товариства фінансових аналітиків.

Ведучі:

Олена Зелінченко 

Юрій Табаченко

"Рішення суду видається дещо дивним, тому що його націоналізували на основі того, що у нього був від’ємний капітал, це пряма норма закону. Але я хочу зауважити, що дійсно це рішення суду тільки першої інстанції, цей суд розглядав справу з 2017 року, пройшло кілька років, перш ніж він виніс таке рішення", — зазначив аналітик. Вкладникам "Приватбанку" нема чого хвилюватися, тому що для досягнення рішення по цій справі ще пройде кілька років. Тому що після апеляйційного суду буде ще вищий суд, я думаю вища інстанція поставить крапку у цьому судовому спорі".  

Нагадаємо, Окружний адміністративний суд міста Києва визнав протиправною націоналізацію "Приватбанку" та визнав нечинним з моменту укладення договір купівлі-продажу державою акцій банку. Нацбанк заявив про намір оскаржувтаи це рішення.

Дивіться онлайн-трансляцію програми на сторінці Українського радіо: 

Нагадаємо, 18 грудня 2016 року Кабінет міністрів підтримав пропозицію НБУ про перехід 100% акцій банку в державну власність через невиконання акціонерами програми докапіталізації.

Фото: Укрінформ