У Парижі горить Собор Паризької Богоматері (ВІДЕО та ФОТО)

У Парижі горить Собор Паризької Богоматері (ВІДЕО та ФОТО)

У соборі Нотр-Дам-де-Парі (собор Паризької Богоматері) сталася сильна пожежа.

Про це повідомляє з місця події журналістка та ведуча Радіо Культура Ірина Славінська. 

Видання Le Monde повідомляє, що поки не зрозуміло, з чого почалося загоряння. 

Про постраждалих поки не повідомляється.

Про те, як починалась пожежа і що зараз відбувається на вулицях Парижа, Українському радіо розповіла журналістка Ірина Славінська, яка випадково стала очевидицею події:

"Ми були за кілька кварталів від собору. Близько 7 години вечора побачили дим над дахами будинків. Як повідомляють місцеві ЗМІ, пожежа розпочалась о 18:50, твори мистецтва з собору встигли винести, також раніше з приміщення було демонтовано 16 скульптур, у зв’язку з реставрацією. Дійсно, вдень, коли ми проходили повз собор, бачили довкола нього риштовання. Пожежу гасить багато техніки, ми бачили в небі також вертольоти. Перекрита частина вулиць в центрі міста і закрито пересування острівом Сіте, на якому розташовано собор. Людей, які мешкають або мають крамниці поблизу, відселили, ніч вони проведуть у Les Halles des Blancs Manteaux", — розповідає Ірина Славінська.

Втрата або  ж пошкодження такої святині і об’єкта світової культурної спадщини є неабияким ударом для парижан. За словами очевидиці, до місця пожежі настільки близько, наскільки це можливо, підходять люди, дехто з них не приховує сліз.

Поліцією Парижа відкрито попереднє розслідування. Тим часом пожежа не вщухає. О 21:45 з'явилось повідомлення DW про те, що посередині даху на соборі обвалився охоплений вогнем шпиль.

Авторка фото: ведуча Українського радіо Ірина Славінська