Денісова поїхала до Москви на суд до полонених українських моряків

Денісова поїхала до Москви на суд до полонених українських моряків

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова поїхала до Москви, щоб взяти участь у судових засіданнях у Лефортовському суді щодо продовження строків тримання під вартою 24 українських військовополонених моряків.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

"Крім того, я сподіваюся на зустріч з директором ФСБ Олександром Бортніковим та з Радником Президента РФ, Головою Ради при Президентові РФ з розвитку громадянського суспільства Михайлом Федотовим. Вчергове буду наполягати на тому, щоб мені все ж таки надали дозвіл на відвідання наших хлопців, які вже майже п’ять місяців перебувають у російському полоні", – зазначила Денісова.

Нагадаємо, 25 листопада минулого року українські кораблі в Азовському морі захопив спецназ Росії, кораблі  з екіпажами були доставлені в Керч. Пізніше в окупованому Сімферополі суд арештував і звинуватив українських моряків у порушенні кордонів Росії. Згодом їх відправили до московських СІЗО "Лефортово" та "Матросская тишина".

9 квітня українських моряків, які були захоплені російськими прикордонниками в Керченській протоці у листопаді минулого року, визнав політичними в'язнями російський правозахисний центр "Меморіал". 

На фото — Людмила Денісова, facebook.com