Що варто знати про зміни залізничних послуг — роз’яснення Укрзалізниці

Що варто знати про зміни залізничних послуг — роз’яснення Укрзалізниці

Директор департаменту пасажирських перевезень у далекому сполучення ПАТ "Укрзалізниця" Олександр Красноштан в ефірі Українського радіо в програмі "Ранковий формат" розповів про зміни перевезення багажу залізничним транспортом та про нові онлайн-послуги, які буде запроваджувати  "Укрзалізниця".

Ведуча:

Вікторія Єрмолаєва

"Зміни щодо перевезення багажу запроваджені з 9 квітня. Вони не є значними, і більшості пасажирів вони не стосуються, тому що, як і раніше, залишається норма перевезення ручної поклажі, а саме: 36 кілограмів безкоштовно і 14 кілограмів за окрему плату", — зазначив Олександр Красноштан.

Красноштан зауважив, що скасовано можливість перевезення 50-кілограмового багажу у пасажирському вагоні за додатковим квитком.

"Раніше на окремо придбаний квиток у пасажирському вагоні можна було перевозити ще 50 кілограмів. Зараз цієї норми вже немає, оскільки ми отримували досить багато звернень та скарг від інших пасажирів, тому що це завдавало їм дискомфорт.  Якщо потрібно перевозити важкий багаж, у нас для цього є спеціально пристосовані вагони", — сказав він.

Представник ПАТ "Укрзалізниця" наголосив, що "Укрзалізниця" запроваджує нові онлайн-послуги.

"Ми запровадили важливу соціальну послугу — можливість придбати квитки онлайн для пасажирів з інвалідністю. Зараз ми хочемо розширити перелік цих онлайн-послуг. Також мова йде про спеціальний вантажний вагон для перевезення автомобілів", — повідомив Красноштан.

Як повідомляється, Міністерство інфраструктури оновило правила перевезення пасажирів, багажу та пошти залізничним транспортом України.

Прослухати повну версію.

Фото — Укрзалізниця, facebook.com