38 суддів Антикорупційного суду склали присягу

38 суддів Антикорупційного суду склали присягу

У Києві 11 квітня склали присягу 38 суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Як зазначається, 38 нових суддів приступають до виконання обов’язків у новому суді. 

Президент України Петро Порошенко наголосив, що Вищий антикорупційний суд має стати опорою для боротьби з корупцією.

"Ухвалюючи профільний закон ''Про Вищий антикорупційний суд'', ми вірили, що цей суд не тільки посилить судову систему, а й стане справжньою опорою для нашої держави у надзвичайно важливій сфері - сфері боротьби із корупцією", — сказав Порошенко.

Він також наголосив, що створенням антикорупційного суду Україна завершує формування незалежної антикорупційної інфраструктури. 

Нагадаємо, у межах судової реформи в країні формуються нові суди: Верховний Суд, Вищий антикорупційний суд та Вищий суд з питань інтелектуальної власності. Вища кваліфікаційна комісія суддів України 2 серпня 2018 року оголосила конкурс на 39 посад суддів Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду. 

6 березня Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) визначила переможців конкурсу на посади суддів Вищого антикорупційного суду.

На фото — Петро Порошенко під час виступу на заході щодо призначення на посади суддів Вищого антикорупційного суду, president.gov.ua