Велика частина банків може швидко перейти до управління іноземними банкірами — Кривонос

Велика частина банків може швидко перейти до управління іноземними банкірами — Кривонос

Велика частина банківського сектору може дуже швидко перейти до управління іноземними банкірами, переконаний економіст, президент гуманітарного центру Андрій Кривонос. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував, яким може бути майбутнє українських банків після виборів, зокрема "Приватбанку''.

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"За останній період банки добре почистилися, тому говорити про потребу якихось подальших змін у банковій системі не доводиться. Є реформа Національного банку України, є нові продукти у банківському секторі, тому ми не можемо говорити, що щось відбудеться надзвичайне", — зазначив Андрій Кривонос.

Кривонос зауважив, що велика частина банківського сектору може дуже швидко перейти до управління іноземними банкірами.

"Велика частина банківського сектору може дуже швидко перейти до управління іноземними банкірами. З одного боку — це покращення ринку, тому що таким чином свіжі гроші прийдуть на український ринок, а з іншого — робота фізичних осіб прив’язана до таких банків. За президента Перта Порошенка така робота буде продовжена, як на мене, і жодної суттєвої зміни у цьому курсі не буде. На 2021-2022 роки ми вийдемо на приватизацію "Приватбанку" чи його частин", — сказав він.

Нагадаємо, Приватбанк був зареєстрований 19 березня 1992 року. Першим головою правління банку і одним з його співзасновників був Сергій Тігіпко, основними акціонерами банку — його засновники Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов. 18 грудня 2016 року Кабінет міністрів підтримав пропозицію НБУ про перехід 100% акцій банку в державну власність через невиконання акціонерами програми докапіталізації.

Прослухати повну версію. 

Фото — pexels.com