НАОНІ відсвяткує 50-ий ювілей на сцені Національної опери

НАОНІ відсвяткує 50-ий ювілей на сцені Національної опери

НАОНІ – 50 років. Про концерт, присвячений 50-річчю колективу, в ефірі програми "ART-Панорама" піар-менеджер концертної компанії "Меджик бокс" Валерія Музиченко.

Ведуча:

Наталія Тищенко

Національному академічному оркестру народних інструментів України – НАОНІ – вже 50 років. 12 квітня на сцені Національної опери музиканти святкуватимуть свій ювілей.

50-ий ювілей колективу збігся з не менш важливою подією. Віктору Гуцалу – керівнику колективу – виповнюється 75 років, 35 з яких він відав своєму колективу – оркестру народних інструментів.

"За ці декілька годин НАОНІ спробують показати свій 50-річний шлях розвитку і можливі колаборації з різними артистами: з артистами оперної сцени, сучасної сцени. Для всіх поціновувачів творчості НАОНІ і музики взагалі це стане святом", – розповіла Валерія Музиченко.

НАОНІ вміло балансує між народними мотивами та музикою, яку люблять у всьому світі. Колектив – єдиний в Україні професійний оркестр народних інструментів, що має у своєму арсеналі 40 народних інструментів. В їхній концертній програмі звучить народна інструментальна музика усіх регіонів країни, класичні твори та світові хіти.

"У першому відділі звучатимуть більш класичні і національні твори за участю зіркових оперних гостей: Марії Стеф'юк, Сусанни Чахоян, Сергія Магери. А у другому відділі вже будуть сучасні популярні зірки української поп-сцени: Джамала, Валерій Харчишин, Олег Скрипка, Руслана, скоріше за все. І якщо у першому відділі звучатимуть в основному класичні національні хіти і народна музика, то у другому звучатимуть відомі рок-хіти: Highway to hell, Hotel California та інші", – додала Музиченко.

Читайте також  Керівник НАОНІ Віктор Гуцал: ми ніколи не стоїмо осторонь сучасності, не заскорубли

За час свого існування колектив зіграв понад 5 тисяч концертів у різних країнах світу. На власному прикладі музиканти НАОНІ довели, що звучання народних українських інструментів теж може бути сучасним та цікавим.

Концерт НАОНІ відбудеться 12 квітня на сцені Національної опери України. Захід наживо транслюватиметься в ефірі Радіо Культура.

Фото - Фейсбук