Чи можна їсти після 18:00 – пояснює лікар-дієтолог

Чи можна їсти після 18:00 – пояснює лікар-дієтолог

Чому їсти після 18:00 можна, а іноді – навіть потрібно, в ефірі програми "Без стереотипів" розповіла лікар-дієтолог, гастроентеролог Оксана Лапшина.

Ведуча:

Ірина Коваль

Рот і холодильник – на замок. І все заради краси. Впевнена, кожна панянка, яка мріяла схуднути, коли-небудь чула пораду не їсти після 18:00.

Підозрюю, це – найпростіший спосіб. Про нього часто пишуть блогери, дієтологи-початківці, фотомоделі та інші знаменитості, які вже втратили 1-2 кг. І якщо не заглиблюватися, порада дійсно раціональна: менше їси – менше кілограмів маєш. Якби не одне "але".

"Коли ви лягаєте спати, їжа, яка не встигла перетравитися, у буквальному сенсі залишається в шлунку і починає гнити. На ранок у вас набряки, мішки під очима, можливо, навіть головний біль. Тому їсти потрібно не о 18 годині, а за 4 години до сну", – пояснила лікар-дієтолог Оксана Лапшина.

Кожен повертається з роботи і вкладається у ліжко в різний час. Тому немає сенсу орієнтуватися на 18:00, адже все індивідуально.

Спеціалісти переконані: повна відмова від вечері призведе до втрати сну, загострення ваших хронічних захворювань і – найобразливіше – до ожиріння.

Раніше лікар-алерголог розповіла, як боротися з весняним дефіцитом вітамінів.

Фото pixabay.com