Сатов: громади майбутнього — це проект для вирішення проблем з житлом

Сатов: громади майбутнього — це проект для вирішення проблем з житлом

Ініціатор і керівник проекту Олексій Сатов в ефірі Українського радіо програмі "Сьогодні. Вдень" розповів про громади майбутнього як шлях до вирішення проблеми забезпечення житлом та роботою ветеранів війни на Сході України.

Ведуча:

Галина Бабій

"Сьогодні ми раді представити осучаснену всеукраїнську толоку. Ідея полягала не в створенні якогось містечка, а у створенні механізму, який запропонував три головні принципи, які сьогодні необхідні людям, які опинились у тяжкій життєвій ситуації. Принцип перший — власне домоволодіння, яке є елементом соціальної захищеності.  Це робота, це інтеграція людини, в якийсь процес, і найголовніше — відібрати в учасників АТО вільний час, коли він може залишитись сам на сам", — зазначив Олексій Сатов.

Сатов зауважив, що "для цих людей потрібно створити новий соціум, з новим баченням, з новими розуміннями, і щоб цей соціум повернув до такий людей повагу".

Ініціатор і керівник проекту розповів, чому для проекту обрали саме купольні будинки.

"Купольні будинки нас привабили ціною. Купольна форма дає можливість залишити енергію у приміщенні, а не випустити її назовні", — сказав він.

Прослухати повну версію. 

На фото — Олексій Сатов