Понад 100 тисяч людей зацікавлені у дебатах між кандидатами в президенти

Понад 100 тисяч людей зацікавлені у дебатах між кандидатами в президенти

Електронна петиція про необхідність проведення дебатів перед президентськими виборами набрала вже половину необхідних голосів.

12 324 голоси станом на 12:00 3 квітня - такий показник підтримки петиції, розміщеної Ганною Матковською 25 березня.

Текст звернення: "Обовʼязково проводити публічні дебати Кандидатів в Президенти! Народ повинен знати про плани кандидатів, їх команду і перспективи розвитку країни при їх президенстві!". Втім цього виявилося достатньо, щоб за 6 днів зібрати таку кількість голосів. 

Тим часом, подія в соцмережі Facebook Дебати_челендж Порошенко vs Зеленський на UA: Суспільне зібрала вже майже 96 тисяч прихильників. Користувачі активно поширюють хештег #хочубачитидебати. Подію заплановано на відповідну закону "Про вибори Президента України" дату: в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами. Таким чином, в сумі петиція і челендж набрали понад 108 тисяч підписів. 

 

Згідно зі ст. 62 Закону, дебати проводяться в прямому ефірі, тривалістю не менше ніж 60 хвилин та транслюються в ефірі національних Суспільних теле- та радіоканалу, а також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення.

Нагадаємо,  Суспільний мовник заявив про готовність до проведення теледебатів у визначеному законом порядку та запросив кандидатів, які вийшли до другого туру президентських виборів, до участі. У заяві йдеться, що Суспільне надасть офіційні запрошення до участі в дебатах обом кандидатам одразу після офіційного оголошення результатів першого туру виборів на пост президента України.

Натомість штаб одного з кандидатів озвучував заяви щодо того, що у виборців відсутній запит на проведення дебатів.

Водночас 29 березня у фінальному ефірі ток-шоу "Зворотний відлік" на Суспільному повинні були взяти участь троє кандидатів у президенти: Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко. Зеленський, як і Порошенко, на дебати не прийшли.