Президент Алжиру однозначно піде у відставку, вже сформовано новий уряд — експерт

Президент Алжиру однозначно піде у відставку, вже сформовано новий уряд — експерт

Президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка однозначно піде у відставку, вже сформовано новий уряд, заявляє заступник директора Центру близькосхідних досліджень Сергій Данилов. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведуча:

Галина Бабій

"Бутефліка підписав сам те, що він йде з посади за станом здоров’я, і немає причин думати інакше", — зазначив Сергій Данилов.

Данилов зауважив, що в Алжирі вже сформовано новий уряд.

''Армія, яка є дуже вагомим чинником внутрішньої політики, і навіть уже правляча партія це підтвердили. Вже сформовано новий уряд — уряд нових технократів-реформаторів. Тож Бутефліка однозначно піде'', — сказав він.

Нагадаємо, 1 квітня 82-річний президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка оголосив, що піде у відставку до завершення строку його повноважень. Він очолював країну протягом 20 років і обирався на посаду президента 4 рази.

Відповідно до конституції Алжиру, після відставки діючого президента країну тимчасово буде очолювати спікер верхньої палати парламенту Абделькадер Бенсалем.

Як повідомлялось раніше, 30 березня сотні тисяч активістів вийшли на вулиці Алжиру з вимогою відставки чинного президента.

Прослухати повну версію.

На фото — президент Алжиру Абдельазіз Бутефліка, REUTERS